Always free Shipping on all orders over €120

Gratis retourneren binnen 14 dagen na aankoop

Ask your questions 24/7 and we will assist you.

Welke kachel moet je nu kiezen?

De Kachels van kirami worden volledig uit aluminium vervaardigd. De kachels kunnen een hoge temperatuur aan maar dienen gekoeld te worden door het water. Indien er dus geen water in de tub staat dan gaat de kachel stuk bij het opstoken. De kachels krijgen ook een poederlak zodat er geen schade ontstaat vanwege de gure weersomstandigheden.

Iedere Kirami kachel beschikt over een magnesium anode. Deze zorgen voor een langere levensduur van uw kachel. Kirami is uniek met dit concept om zo corrosie op de kachels uit te sluiten. De anode is een toegepaste techniek in de scheepvaart om zo de schepen te beschermen van roest. Een anode dient iedere twaalf maanden vervangen te worden om zo de kachel optimaal te beschermen. Indien de anode sneller opgebruikt is dient deze natuurlijk eerder vervangen te worden. Een hottubkachel met corrosie valt niet onder garantie.

Type kachels

Kirami beschikt over vier verschillende types van kachels, elk beschikt over dezelfde kwaliteit maar ze hebben verschillende vermogens.

De Cult kachel

is de kleinste kachel van het gamma. Met een netto vermogen van 22kw verwarmt deze kachel één kubiek water in één uur met 17 graden. De kachel is volledig vervaardigd uit zeewaterbestendig aluminium, het deurtje en het rooster binnenin zijn vervaardigd uit staal. De schouw die hierop past heeft een diameter van 120mm. Deze kachel wordt standaard geleverd bij de Easy Hottub modellen. Vanwege de 1450L waterinhoud is er dus een stooktijd van om en bij de drie uur om van 10°c naar 38°C te gaan.

De Macu kachel

is een standaard kachel voor de Comfort Cozy modellen of een upgrade van de Cult kachel voor de Easy modellen. De Macu kachel heeft een netto vermogen van 29kw. De kachel is volledig vervaardigd uit zeewaterbestendige aluminium, het deurtje en de twee roosters binnenin zijn vervaardigd uit staal. De schouw die hierop gemonteerd wordt heeft een diameter van 150mm. Deze standaard kachel bij de Comfort Cozy modellen heeft een stooktijd van om en bij de twee uur om van 10°c naar 38°c te gaan.

De Cube kachel

is een upgrade kachel op de comfort Cozy modellen of een standaard kachel voor de woody’s. De Cube kachel heeft een netto vermogen van 35kw. Zoals de andere kachels Cult en Macu is de Cube kachel vervaardigd uit zeewaterbestendig aluminium, het deurtje en de twee roosters zijn vervaardigd uit staal. De Cube kachel beschikt ook over een zuurstofschuifje, zo kan de zuurstoftoevoer geregeld worden. de diameter van de schouw voor een Cube kachel bedraagt 150mm. Voor een inhoud van 1450L aan water te verwarmen naar 38°C is er een stooktijd van anderhalf uur nodig.

De Tube kachel

is een standaard kachel voor enkele woody modellen en ook voor de aluminium hottubs. De tube kachel is de krachtigste kachel uit het Kirami gamma met een netto vermogen van 42kw. Vervaardigd uit zeewaterbestendig aluminium met een stalen deurtje en twee stalen roosters. Vanwege het gigantische vermogen verwarmd deze kachel een hottub met een inhoud van 1450L water in slechts 45 minuten van 10°c naar 38°C!

Hoe gebruik ik een hottub kachel?

Voor het stoken raden wij aan de kachel mooi te reinigen. Vervolgens klein aanmaakhout gebruiken om zo een vlam te krijgen. Van zodra er een vlam ontstaat in de kachel mag de kachel aangevuld worden met groter hout, maar droog hout. Zorg er ook voor dat de kachel voldoende zuurstof kan binnenkrijgen in het begin, eenmaal de vlam groot genoeg is mag het deurtje toe.